fbpx
Начало » България » Отварят нова детска градина за 200 деца в „Триадица“ в София

Отварят нова детска градина за 200 деца в „Триадица“ в София

  • bobi
  • 28 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за Отварят нова детска градина за 200 деца в „Триадица“ в София

Нова детска градина за 2 яслени и 6 градински групи ще бъде открита в район „Триадица“. 131 ДГ е изградена в изпълнение на Програмата за „Строителство на детски градини 2021-2023 година“, информират от пресцентъра на Столичен общински съвет.

Район “Триадица“ е един от най-бързо разрастващите се на територията на Столичната община. В него засега функционират 8 общински детски градини, от които само в три има яслени групи.

Постоянното разрастване на новите жилищни квартали „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“ води до увеличаване броят на децата до 3-годишна възраст, а съществуващите яслени групи не могат да ги обхванат, поради ограничения брой места. С разкриването на новата детска градина ще се осигури прием на 46 деца в две яслени групи и 162 деца в шест градински групи.

Столичният общински съвет ще разгледа предложението на заседанието си утре, с което ще бъдат подсигурени необходимите щатни бройки и бюджет за доброто функциониране на детското заведение, както и формални процедури по предоставяне на терена и сградата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top