fbpx
Начало » България » Осем русенски педагози получиха почетното отличие „Неофит Рилски“

Осем русенски педагози получиха почетното отличие „Неофит Рилски“

  • bobi
  • 01 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Осем русенски педагози получиха почетното отличие „Неофит Рилски“

Осем педагогически специалисти от Русе получиха почетното отличие „Неофит Рилски“, което се присъжда от Министерството на образованието и науката за високи постижения в сферата на преподавателската дейност, съобщиха от областната управа в града за БТА.

Наградени са директорите на ОУ „Любен Каравелов“, професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура, професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ и на детската градина „Чучулига“ – съответно Веселка Николаева, Мариана Гъркова, Камелия Денчева, Мария Дуканова, Искра Иванова и Скарлет Гвоздейкова.

Отличия са присъдени и на две учителки – Марияна Пенчева-Байчева от ОУ „Иван Вазов“ и Цецка Маркова-Енчева от гимназията с преподаване на немски език.

Наградите са връчени от областния управител на Русе Борислав Българинов, от кмета на града Пенчо Милков и от началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

Педагозите получиха и грамота от областния управител за съществен принос за развитието на образованието в Русенско.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top