fbpx
Начало » България » ООН: Хората се страхуват от климатичните промени, корупцията и бедността

ООН: Хората се страхуват от климатичните промени, корупцията и бедността

  • bobi
  • 23 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за ООН: Хората се страхуват от климатичните промени, корупцията и бедността

Човечеството очаква повече взаимодействие от правителствата и международните организации, по-добър достъп до здравеопазване, основни социални услуги, хигиенни материали и образование. Това става ясно от доклада „ООН75: Бъдещето, което искаме, Обединените нации, от които имаме нужда“, цитиран от ТАСС.

Повечето респонденти отбелязват, че „подобреният достъп до базови услуги: здравеопазване, чиста вода, канализация и образование“ са техни непосредствени приоритети. На второ място те поставят „по-голяма солидарност и повече подкрепа за местата, най-силно засегнати от пандемията“, включително борба с бедността, неравенството и повишаване на заетостта. Според анкетираните ще се подобрят достъпът до образование и правата на жените.

От какво се страхуват хората?

Климатичните промени, корупцията, бедността и конфликтите са най-заплашителни за респондентите. 49% от тях вярват, че ситуацията с околната среда ще се влошава в глобален мащаб в бъдеще, а 41% смятат същото за корупцията.

Според 87% от хората „международното сътрудничество е жизненоважно за справяне с днешните предизвикателства“.

При откриването на Общото събрание на ООН генералният секретар Антониу Гутериш подчерта, че удовлетворяването на желанията на нациите е задължение на всички членове.

Методология

В проучването са включени над 1 млн. души от целия свят чрез кратки едноминутни анкети. 50 хил. от 50 държави взеха участие в по-подробни интервюта.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top