fbpx
Начало » България » Онлайн тържества за най-малките ученици за края на учебната година

Онлайн тържества за най-малките ученици за края на учебната година

  • bobi
  • 29 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Онлайн тържества за най-малките ученици за края на учебната година

Учебната година за учениците от първи до трети клас приключва днес. От началото на март цялото обучение премина в дистанционен режим, така ще завърши и края на годината. Малчуганите ще празнуват днес, но онлайн.

В 119-то училище в София третокласниците се подготвят от известно време за днешния ден. Въпреки, че празненството ще бъде онлайн, много ученици ще прочетат съчинения, в които разказват какво са научили през вече изминалата учебна година. Децата ще разкажат как е преминало обучението онлайн, какви предмети за изучавали, как са преживели коронавируса и кое им липсва от стария им начин на живот.

Онлайн обучението има и своите позитиви. Пример за това са онлайн тестове, които децата са решавали дистанционно, а най-добрите са получили медали.

В празненството на 119-то училище ще могат да се включат и родителите под формата на викторини. Учителката е подготвила забавни въпроси, като на колко години става училището, коя е класната им стая, как са се справили с онлайн обучението.

Учителите са подготвили и подаръци за класа. Освен книги, децата ще получат и грамоти, както и списък за четене пред лятото.

За второкласниците отново в 119-то училище празненството ще мине по сходна процедура. В него ще се включат всички – както директора, така и преподаватели. Децата ще кажат стихотворения, ще прочетат съчинения и ще разкажат за наученото през годината. Викторината в края е задължителна, като хлапетата ще трябва да опишат предстоящата ваканция. Подаръци също няма да липсват.

 В някои училища все пак не всичко ще бъде дигитално. В 51-во СУ първокласниците ще получат свидетелствата си в училищния двор по строго определен график, за да няма струпване.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top