fbpx
Начало » България » Онлайн състезания помагат на децата да учат на базата на изкуствен интелект

Онлайн състезания помагат на децата да учат на базата на изкуствен интелект

  • bobi
  • 15 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Онлайн състезания помагат на децата да учат на базата на изкуствен интелект
С идеята да компенсират демотивацията от онлайн обучението на учениците и да помогнат за завършването на учебната година, платформата Кан Академия и сдружение “Образование без раници” организират различни безплатни онлайн състезания.
 
Как точно се случва тази помощ?
От разговори с по-малките ученици става ясно, че на някои от тях училището физически им липсва. Други се чувстват по-добре, когато се обучават в онлайн среда. Въпреки всичко, състезанията които се организират помагат много за развиване на знания за  в бъдеще, те са основно по математика, компютри, история.
 
Организаторите са решили методите на подкрепа да бъдат именно чрез състезания, за да се избегне еднообразието в усвояване на знанията..
 
“Платформата предлага нов  вид учене, “учене чрез майсторство” Ако децата имат пропуск, платформата сама ги връща ,посочва къде са пропуските и ги насочва какво могат да изгледат и какви задачи да изпълнят. Всичко това е базирано на изкуствен интелепект” – разказва Мариета Радулова от “Образование без раници”.
Обявени са три безплатни състезания, които вече са стартирали, но учениците имат възможност да се запишат до края на май.
В рамките на две-три седмици, те имат възможност да минат през материала, който си изберат, в зависимост от класа им. Крайният срок на състезанията е 15 юни.
Състезанията помагат на учители и родители да насърчат децата да учат и да развиват нови умения и са допълнителна мотивация в час или у дома. Те помагат на учениците да се подготвят за изпитвания, контролни, класни, а и матури, а на учителите могат да помогнат с поставянето на оценки.
За всяко състезание има няколко десетки награди за учениците и учителите, предоставени с подкрепата на партньори на организаторите Ozone.bg, Chaos, Посолството на САЩ в България и сдружение “Българска история”. Състезанията се организират с цялостната подкрепа на Фондация “Америка за България”, основен партньор на “Образование без раници”.
Те дават възможност за всички ученици да демонстрират специални постижения – както за отличниците, които редовно са по олимпиади, така и за учениците със затруднения, които могат да демонстрират и докажат усърдие и упоритост да усвоят материал, който ги е препъвал.
Според организаторите, всеки целенасочено запълнен пропуск и всяко ново знание и умение заслужат поощрение. Така трябва да функционира и училището.
Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!”
Повече за състезанията, условията и регистрацията за участие можете да намерите на сайта на сдружение “Образование без раници”, както и за тяхната мисия – преводът, популяризирането и прилагането в България на най-големия онлайн портал за образование в света, който е и напълно безплатен.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top