fbpx
Начало » България » Онлайн обучение на ротационен принцип и в Перник

Онлайн обучение на ротационен принцип и в Перник

  • bobi
  • 08 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Онлайн обучение на ротационен принцип и в Перник

Онлайн обучение на ротационен принцип се въвежда в училищата в община Перник, съобщи заместник-кметът Стефан Кръстев.

Електронно ще се обучават учениците от 6-ти до 12-ти клас. От началото на следващата седмица дистанционно ще учат учениците от шести, осми, десети и дванадесети клас. Следващите седем дни от 18 октомври пък на онлайн обучение ще преминат момичетата и момчетата от седми, девети и единадесети клас.

Мярката се налага по предложение на общинския кризисен щаб заради високата заболяемост от коронавирус в общината, която я постави в тъмночервената зона. Ваксинирани са над 60 процента от директорите, 34 на сто от учителите и 20 на сто от непедагогическия персонал в училищата в областта, съобщи директорът на РУО на МОН Ваня Коконова. По думите ѝ в детските градини този процент е по-малък, предаде Нова телевизия.

Под карантина са 23 паралелки в региона, съобщи директорът на РЗИ д-р Стела Димитрова. Нови мерки за ограничаване на пандемията на територията на областта ще бъдат обсъдени и приети на онлайн заседание на областния кризисен щаб утре.

„Налице е притеснителна тенденция. Броят на заразените периодично се увеличава. В последните три дни на изминалата седмица те са около 180“, каза областният управител д-р Симеон Василев.

По думите му през последните два дни в МБАЛ „Рахила Ангелова“ са починали 9 пациенти. Според него към момента ваксинирани поне с една доза са около 41 хиляди жители на областта.Свободни легла за лекуване на коронавирус в болниците все още има.

В МБАЛ „Рахила Ангелова“ от разрешените 180 места, заети са около 80. Директорите на лечебните заведения смятат, че при увеличаване броя на заболелите, настаняването на пациенти може да бъде проблемно. В Перник днес се състоя среща на областния управител д-р Симеон Василев с управителите на лечебните заведения, директорът на РЗИ и началникът на РУО.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top