fbpx
Начало » България » Онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети

Онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети

  • bobi
  • 21 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Онлайн кандидатстване на българи от чужбина в държавни университети

Специална платформа, с която може да се кандидатства онлайн за българските държавни университети разработиха от МОН. Платформата е насочена към българите от чужбина и граждани на Северна Македония.

Поради пандемията тази година няма да има традиционният изпит – тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по постановленията за образователна дейност сред българите в чужбина и за граждани на Северна Македония.

В платформата са разбработени и регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанията на кандидата.

За тази година официално класирането ще се случва въз основа на средния успех и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за завършено средно образование.

Втори модул от платформата съдържа информация за всички български държавни висши училища и ще е полезен за младите хора да се запознаят с възможностите за обучение у нас.

Платформата може да откриете на  интернет страницата на МОН в рубриката „За българите зад граница“, Кампания 2020/2021 г.“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top