fbpx
Начало » България » Омбудсманът не разбира упорството на МОН да проведе малките матури

Омбудсманът не разбира упорството на МОН да проведе малките матури

  • bobi
  • 17 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Омбудсманът не разбира упорството на МОН да проведе малките матури

Омбудсманът Диана Ковачева не разбира упорството на МОН да не отпаднат малките матури. 18 000 родители са изпратили подписка с такова искане. Това е излишен риск, според нея. Родителите са притеснени, че не е усвоен добре учебният материал. Ковачева даде за пример недостатъчния достъп до интернет.

За децата от 4 и 10 клас, по думите й, този изпит няма смисъл. Този въпрос не трябва да се бави и бързо да се реши казусът, според общественият защитник.

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) продължават да прибират пари от безработни. Омбудсманът Дияна Ковачева е залята от жалби на безработни граждани, че сметките им са запорирани.

Пред Нова телевизия Ковачева настоя законодателно да се уреди въпросът. Вчера депутатите приеха промените, но това не се отнася до парите, които получават медиците на първа линия. Аргументът е, че това е допълнително стимулиране, а не помощ.

Проблем пред българите в Западните покрайнини, които идват да работят тук е, че трябва да си правят PCR за влизане в страната. Налага им се и карантина. Ковачева се надява скоро министърът да вземе мерки.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top