fbpx
Начало » България » Омбудсманът иска психолог във всяко училище

Омбудсманът иска психолог във всяко училище

  • bobi
  • 29 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Омбудсманът иска психолог във всяко училище

Омбудсманът Диана Ковачева настоява да бъде осигурен психолог във всяко училище. След онлайн обучението миналата година все повече се усеща нуждата от психологическа подкрепа сред учениците от първи клас. В институцията са постъпили сигнали от родители на деца в първи клас, които са споделили, че децата им са започнали да проявяват агресия и раздразнение. Искането за психолог във всяко училище вече е отправено към служебния министър на образованието Николай Денков, посочи омбудсманът Диана Ковачева:

„Родителите споделят, че всъщност децата се чувстват демотивирани, подтиснати от факта, че са в изолация и всъщност общуват единствено през екрана на компютъра или телефона си. За училищата, които нямат училищни психолози наистина е проблем, защото всъщност никой неработи с децата. За това препоръката ми е да се осигури възможност всяко училище да ползва услугите  на психолог.“

Миналата учебна година се е отразила зле на учениците от първи клас. Изолацията и невъзможността за самостоятелно учене е повишила тревожността у децата, каза още Ковачева:

„Все още очаквам отговор на министъра. Проведох разговори с него, когато изпратих препоръката. Той прояви разбиране. Надявам се, че ще могат да вземат предвид, защото преди години имаше проекти в училищата, имаше навсякъде училищни психолози, но с приключването на тази поекти, в момента няма такива“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top