fbpx
Начало » България » Одобрени са 1 890 605 лева по програми за развитие на образованието

Одобрени са 1 890 605 лева по програми за развитие на образованието

  • bobi
  • 26 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Одобрени са 1 890 605 лева по програми за развитие на образованието

Министерският съвет одобри допълнителни средства в размер на 1 890 605 лева по бюджетите на общините за 2021 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Те се отпускат целево за финансиране на национални програми за развитие на образованието. От тях 1 319 304 лева са за Националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“. Средствата ще се използват за закупуване на електронни дневници за близо 1400 детски градини в цялата страна. Дневниците ще бъдат достъпни през стандартните браузъри и през мобилни устройства и ще имат модул за родители. Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на различни видове административна статистика и документация, което ще повиши качеството на административните процеси в градината.

Общо 562 901 лева се отпускат по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, с които ще бъдат изградени и оборудвани площадки за пътна безопасност в детски градини и училища.

Общо 8 400 лева са одобрени по Национална програма „Мотивирани учители“ за увеличение на основната работна заплата с 500 лева на месец и покриване на транспортни разходи на учители, които работят в региони с недостиг на педагогически персонал.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top