fbpx
Начало » България » Обявена е грипна епидемия в област Враца, ваканцията продължава

Обявена е грипна епидемия в област Враца, ваканцията продължава

  • bobi
  • 04 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Обявена е грипна епидемия в област Враца, ваканцията продължава

Епидемична обстановка е обявена в област Враца, прекратяването на учебните занятия в училищата в областта продължава до 9 февруари, съобщават от областната администрация.

Решението за обявяване на грипна епидемия и за удължаване на ваканцията е взето на заседание днес на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/.

По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ средната заболеваемост през последната седмица е стигнала 266 на 10 000 жители. Най-висока е сред децата и учениците. Досега са обявени 239 случая с усложнения след заболяване от грип и ОРЗ, като повечето от тях са пневмонии.

Заповедите на директора на РЗИ-Враца за въвеждане на допълнителни мерки след обявяването на грипна епидемия в областта са публикувани на страницата в интернет на инспекцията.

Детските заведения засега няма да прекратяват работата си, но се въвеждат още мерки за намаляване на разпространението на заболяванията. В цялата област ще има и допълнителна информационна кампания за превантивните мерки срещу грип и остри респираторни заболявания.

Източник: https://novini.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top