fbpx
Начало » България » Общо 97% от децата у нас в задължителна предучилищна възраст посещават детските градини

Общо 97% от децата у нас в задължителна предучилищна възраст посещават детските градини

  • bobi
  • 07 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за Общо 97% от децата у нас в задължителна предучилищна възраст посещават детските градини

Нашият сектор на предучилищното образование е много добре развит и статистиката показва, че 97 процента от децата, които са в задължителна възраст да бъдат в детските градини, ги посещават. Няма страна в Европа и в света, която да има толкова висок процент на прием в детските градини в предучилищна възраст, каза председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева на националната конференция за Осми март – Международен ден на жената, на тема „Равнопоставеност между мъжете и жените и условия на труд – тенденции и предизвикателства“. 

Конференцията се организира от Комисията за равнопоставеността, семейството, жените и децата към КНСБ, на която председател е Такева, която е и доктор на икономическите науки. Форумът беше открит от президента на КНСБ инж. Пламен Димитров.

Янка Такева говори и за възможностите за реализация на българските жени в различни сектори на икономиката. „Ние имаме н

ай-много жени предприемачи, което е толкова трудно в днешното икономическо пространство не само в България, не само в Европа, но и в глобалния свят“, заяви председателят на СБУ. Такева добави, че днес имаме и жени, които ръководят неправителствения сектор и преодоляват много трудности в него.

За подобряване на мястото и ролята на жените у нас голяма е заслугата на образователната система, която обучи нашите деца на граждански умения, на гражданска култура и на гражданско отношение, и това е гордостта на българските майки, каза Янка Такева.

Тя заяви, че КНСБ и СБУ имат редица политики за жените и за младите момичета: за равнопоставеността, за по-доброто заплащане, за добрите условия за работа и други, предаде БТА.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top