fbpx
Начало » България » Общо 103 ученици се върнаха в класните стаи в област Монтана

Общо 103 ученици се върнаха в класните стаи в област Монтана

  • bobi
  • 15 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Общо 103 ученици се върнаха в класните стаи в област Монтана

В област Монтана е възобновено присъственото обучение на учениците от първи до четвърти клас след тестване с щадящи бързи антигенни тестове за COVID-19. Тествани са 103 ученици от 14 паралелки и резултатите на всички са отрицателни, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Изследването се е състояло в пет училища, в чиито сгради не е имало изборни секции: в Основното училище /ОУ/ в село Замфирово, ОУ в село Смоляновци, ОУ в село Ковачица, ОУ в град Чипровци и в Средното училище в Медковец.

Изследването се извършва в класните стаи на паралелките и в него участват учители – класни ръководители, медицински специалисти и медиатор.

Продължава тестването в останалите училища в областта – на ученици, чиито родители са изявили желание, и желаещите са повече от 50 процента в паралелка. Очаква се на 16 ноември в класните стаи да влязат още над 900 ученици в 69 паралелки, с което общо броят на учениците, започващи присъствено обучение, ще е 1018 в 86 паралелки.

Броят на родителите в област Монтана, които желаят децата им да започнат присъствено обучение след тестване, се увеличава непрекъснато. Над 100 ученици допълнително ще се върнат в класните стаи, според последното проучване на желанието на родителите, информират от МОН.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top