fbpx
Начало » България » Община Челопеч връчва награда на Михаил Белчев по случай своя празник

Община Челопеч връчва награда на Михаил Белчев по случай своя празник

  • bobi
  • 02 юни 2023
  •  Коментарите са изключени за Община Челопеч връчва награда на Михаил Белчев по случай своя празник

На 11-ти юни общината отбелязва своя празник, мероприятията започват седмица по-рано. Тази година акцентът е превръщането на Челопеч в средище на изкуствата, както насочване на вниманието към грижата за природата чрез засаждане на нови екзотични растителни видове. Кулминацията е първото връчване на статуетката  “Дърво на надеждата” на изявени българи, като първи ще е Михаил Белчев.

Празничната програма започва на 5-ти юни, с водещ Наско от емблематичната  рубрика на БГ радио “Любими песни за любими хора”, който ще представи новоучредените статуетки “Дърво на надеждата” на достойни изявени българи. Първи от наградените ще бъде големият музикант и поет Михаил Белчев.

Следващите дни са посветени на цирковото изкуство, фотографията и графичния дизайн, с работилници и изложби. Ще има и специален Ден на театъра с актьора Филип Аврамов. Организаторите са отделили специално внимание и на хореографията, музиката и танцовото изкуство. Интересен момент в програмата е и концерт на Пим-Пам по повод 90-годишен юбилей на Борис Карадимчев.

Финалът е на 11-ти юни, когато е и празникът на общината, който се провежда по стара българска традиция през деня с жертвен курбан и празненство на всички жители.

Стремежът на община Челопеч да стане средище на изкуствата започва с различни инициативи още от януари месец. Сред изминалите месеци в селото са гостували Боян Ангелов и писателка и критик Анжела Димчева; “златното момиче” Боряна Калейн; гост-директора на държавния архив Михаил Груев.

Подготовката за празника е белязано и от засаждане на Дървото на надеждата (гинко билоба) на специална алея.

Цялата програма тук:

06.06  – Ден на цирковото изкуство

07.06 – Ден на фотографското изкуство, който ще включва работилници и изложба на творенията, направени през деня

08.06 – Ден, посветен на музиката. Концерт на Пим-Пам по повод 90-годишен юбилей на Борис Карадимчев.

09.06 – Ден на театъра с актьора Филип Аврамов

10.06 –Концерт на ТС „Българче“ и мастър клас на ансамбъла с хореографа им Станислав Стойков.

11.06 – Празник на общината, който се провежда по стара българска традиция през деня с жертвен курбан и празненство на всички жители.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top