fbpx
Начало » България » Община Ловеч поема таксата по хранене на деца в предучилищното образование за три месеца

Община Ловеч поема таксата по хранене на деца в предучилищното образование за три месеца

  • bobi
  • 27 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Община Ловеч поема таксата по хранене на деца в предучилищното образование за три месеца

Общинските съветници в Ловеч взеха решение с 28 гласа „За“ и без гласове „Против“ и „Въздържал се“ да се поеме на 100 % таксата по хранене на деца в задължително предучилищно образование в периода 01.01.2022 г. до 31.03.2022 г. Това стана на заседание на 27 януари 2022 г. под председателството на Петър Цолов.

Предложението бе внесено от Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. То е формулирано като подпомагане на заплащане на дължими от родителите такси за дейностите по хранене на деца в задължително предучилищно образование в срок от 01.01.2022 г. до 31.03.2022 г., съгласно чл. 34в, ал. 2 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч.

Децата в задължителното предучилищно образование са 4, 5 и 6 годишни. Средствата са от преходния остатък от миналата година, който възлиза на 56 000 лева и това дава възможност за освобождаване от такса за три месеца.

С предлаганите изменения ще се улесни достъпът до предучилищно образование и ще се увеличи обхватът на деца, без да се нарушава размерът на приходите от такси в общинския бюджет, поясняват от пресцентъра на Община Ловеч.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top