fbpx
Начало » България » Община Варна осигурява детска градина и ясла за деца на медици

Община Варна осигурява детска градина и ясла за деца на медици

  • bobi
  • 30 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Община Варна осигурява детска градина и ясла за деца на медици

Детска градина „Д-р Петър Берон“ и детска ясла „Приказен свят“ от сряда 02.12.2020 г. са на разположение на работещите в здравните заведения на територията на община Варна. И двете заведения се намират в района, където са съсредоточени най-много болници в града, съобщават от общината.

За времето на прилагане на въведените противоепидемични мерки ДЯ „Приказен свят“ (ул.“Чаталджа“ № 111), ще могат да посещават деца в яслена възраст. За децата от 3 до 9 години услугата е организирана в ДГ „Д-р Петър Берон“ (бул. „Генерал Колев“ 92).

Родителите могат да избират между полудневна и целодневна грижа за децата. Директорите на двете институции са създали предварителна организация, очакват броя на желаещите и възрастта на децата, налице е и необходимият брой учители, помощник-възпитатели и медицински специалисти, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

Ако родителите осигурят електронни устройства, в ДГ „Д-р Петър Берон“ ще могат да се обучават и деца в начален училищен курс в дистанционна среда. Медицинските работници, които искат да се възползват от услугата, трябва да попълнят заявление до кмета на община Варна, в което да посочат възрастта на детето и вида на услугата.

Във връзка с организация на храненето на децата заявлението трябва да се изпрати не по-късно от 24 часа преди желаната дата за постъпване. Ако има дете на специален режим, родителите задължително трябва да информират персонала.

Заявлението е качено на сайта на Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“, https://www.varna.bg/bg/90. Документът трябва да се изпрати на e-mail: varnamds@gmail.com – за деца от 3 до 9 години, и на е-mail: zdrave@varna.bg – за деца до 3 години.

Телефони за връзка: дирекция „Образование и младежки дейности – 0882/567 008; ДГ „Д-р П. Берон“ – 0877/299 771; дирекция „Здравеопазване“ – 052/820 239.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top