fbpx
Начало » България » Община Бобов дол продава закрити преди десетилетия селски училища

Община Бобов дол продава закрити преди десетилетия селски училища

  • bobi
  • 31 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Община Бобов дол продава закрити преди десетилетия селски училища

Общината в Бобов дол продава две училища, закрити преди повече от 20 години, решението да бъдат обявени вече е взeто от Общинския съвет.

Приета е Програма за разпореждане с общински имоти, в която са включени около 180 обекта, които ще бъдат предложени за продан.

Училището в едно от най-големите села – Мламолово, е обявено за продан с начална цена от 64 000 лв. Вече има и кандидати да го закупят. Сдружение, оглавявано от албанец, който имал намерение да прави в сградата център за социална интеграция за настаняване на семейства в риск.

„Два етажа, седем стаи са на горния етаж, две учебни стаи, физкултурен салон. Сдружението купува училището. Това ще бъде социален дом за интеграция. Ще се настаняват хора, изпаднали в нужда, такива временно без жилища, докато им се осигурят жилища, бабите в селото ще мога да учат занаяти…“, каза кметът на село Мламолово Милчо Михайлов.

Общината продава и бившия дом за болни хора и училището в село Горна Козница.

Общинските съветници са дали съгласие и да се отдадат под наем или да се обявят за продажба 159 броя ниви и овощни градини в различни села  на територията на общината.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top