fbpx
Начало » България » Обучението вкъщи може да продължи до средата на април

Обучението вкъщи може да продължи до средата на април

  • bobi
  • 23 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Обучението вкъщи може да продължи до средата на април
Образователната система мина на онлайн режим. На този фон има сериозен скок на броя на децата под карантина, съобщава Нова телевизия.
В началото на месеца те са били около 5000, а за седмица са достигнали 8000. Броят на учителите с коронавирус също расте. Според заповедта на здравния министър дистанционната форма на обучение ще остане в сила до 31 март включително. Малко след това обаче настъпва пролетната ваканция за учениците. И така на практика те най-вероятно ще се върнат в класните стаи едва в средата на април. Детските градини и яслите също остават затворени. Изключение се прави единствено за децата на родители, които работят в болници и са на първа линия в борбата с COVID 19.
Въпреки крайния срок на мерките – 31 март, учители и директори са сигурни, че връщането в клас ще се случи най-рано в средата на април. „На първи и втори април учениците би трябвало да са в неучебен процес заради ситуацията, която е в момента. От друга гледна точка тогава трябва да бъдат подготвени всички стаи за изборите”, обясни Диян Стаматов – директор на 119-то училище. Детските градини и яслите също остават затворени. В София има две заведения за деца на медицински работници. Но желаещите не са много.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top