fbpx
Начало » България » Образователният министър препоръча екскурзии чак в края на учебната годината

Образователният министър препоръча екскурзии чак в края на учебната годината

  • Даниела Стоянова
  • 02 окт. 2020
  •  Коментарите са изключени за Образователният министър препоръча екскурзии чак в края на учебната годината

Няма да има загуба на учебно време заради грипни ваканции или заради ходенето на училищни екскурзии, които отново са разрешени – това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на организиран от КНСБ форум за социалния диалог в предучилищното и училищното образование, съобщи БНТ.

„Туристическият сектор не е затворен като цяло, лятото работеха хотелите. Във всички случаи не препоръчвам, особено сега в началото на годината, да тръгнат на екскурзии, но ако се ходи на екскурзия, трябва да се спазват всички мерки. Ще имаме грипни превключвания в електронна среда, но няма да бъдат във ваканции“, каза Вълчев.

Той посочи, че училищните екскурзии са ограничени до една седмица и във всички случаи препоръчва на училищата да ги правят в края на учебната година. „Още повече сега при тази епидемична ситуация. Има по-голяма вероятност следващата година, пролетта ситуацията да е по-добра“, каза министърът.

Той потвърди, че началната учителска заплата от януари ще бъде 1260 лв.

По думите му всяка година средната възраст на учителите в страната намалява и вече е 49 години. „Има отделни незаети места, но като цяло са малко, засега се справяме с недостига, минаваме през най-трудния период, следващите може би още 6 – 7 години той ще продължи. Това е един период от 10 години, в който средно годишно се пенсионират малко над 4% от работещите“, каза още министърът на образованието.

 

източник: dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top