fbpx
Начало » България » Образование, мотивация, заплащане… родните IT-та №1

Образование, мотивация, заплащане… родните IT-та №1

България е сред водещите IT аутсорсинг дестинации в света благодарение на добрия бизнес климат и техническата експертиза, смятат в международна компания от сектора.

 

Според последните икономически доклади, аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в страната за изминалите 27 години. В допълнение, до 2020 г. броят на заетите служители, както в традиционния аутсорсинг на бизнес услуги (ВРО), така и в този на информационни технологии (ITO), се очаква да надвиши 62 500 души.

Много международни компании от дълго време разпознават България като силна дестинация за аутсорсинг в сферата на обслужване на клиенти, коментират експертите. Наличието на талантливи кадри и сериозният опит в STEM (science, technology, engineering and mathematics) са една от основните причини страната ни да бъде припозната като атрактивна за бизнеса и за развитието му.

България предлага всичко, което компаниите търсят в една IT аутсорсинг дестинация – богат избор от професионалисти, доказано силни резултати в сферата на STEM образованието и силно присъствие на международни компании в региона. Страната също е изключително културно близка до западния свят, когато става дума за бизнес отношение и етикет.

 

Източник: dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top