fbpx
Начало » България » Образование на световно ниво по британски модел

Образование на световно ниво по британски модел

  • Lyubina Panayotova
  • 03 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Образование на световно ниво по британски модел

Британско училище в София отваря филиал в Пловдив

 

Британско училище в София отваря филиал в гр. Пловдив от септември, 2019 г. През 2015 г. Британско училище в София получи статут на „британско училище извън пределите на Великобритания“ и вече 10 години поддържа репутация за изключително високото ниво и качество на образование по британски модел, което предлага.

 Целта и амбицията на Британско училище в София е да подготвя учениците за утрешния ден, за висококонкурентния свят, с който те ще се сблъскат, и да съумеят да посрещнат и да се справят с всяка трудност по пътя към успеха. Учениците ще развият важните способности и умения на 21-ви век – за вземане на решения, за разрешаване на проблеми, за развитие на креативността и критичното мислене, ще получат дигитална и финансова грамотност, ще се научат на ефективна комуникация. Основата на тези умения е заложена още в ранна детска възраст. В Британската детска градина, която ще посрещне своите възпитаници в Пловдив през септември, децата ще се обучават по програмите Early Years Foundation Stage, Jolly Phonics и International Primary Curriculum. Те подпомагат и стимулират развитието на академичния и креативния потенциал на всяко дете. Основните цели на екипа на детската градина са децата да бъдат обгрижени и отглеждани с любов в малки групи, за да получават индивидуално внимание. Децата са потопени изцяло в англоезична среда и научават английски език като роден.

Британско училище в София – клон Пловдив е акредитирано от изпитния борд към университета „Кеймбридж“ и учениците следват британски образователен модел. Учениците в Британско училище в София – клон Пловдив се обучават по Cambridge Primary Curriculum и International Primary Curriculum. Училището използва най-новите и иновативни методи в преподаването като Thinking-Based Learning, Habits of Mind и Concept-Based Learning. В учебния план е заложена и програма по STEM – интегриран подход за преподаване на наука, технологии, инженерство и математика. Част от тази програма са и часовете по Лего и роботика. Учениците започват да изучават модерен чужд език на 8-годишна възраст и избират между испански, френски или немски. Широко застъпени в училищната програма са посещенията на културни и исторически забележителности, спортни събития, екскурзии.

Британско училище в София – клон Пловдив е акредитиран член на Съвета на международните британски училища (COBIS) и Европейския съвет на международните училища (ECIS). Двете организации подпомагат развитието на британските и международни училища в целия свят и възможността да черпи от техния опит превръща Британско училище в София – клон Пловдив в непресъхващ извор на иновации и модерни обучителни методи и практики. Смело може да бъде определено и като Училище на бъдещето.

За учебната 2019 – 2020 год. в Британско училище в София – клон Пловдив ще се осъществи прием на ученици от 2 до 10-годишна възраст (детска градина и ученици от 1 до 4 клас). Училището в гр. Пловдив ще се помещава в модерна база в Марково (гр. Пловдив, Марково, ул. „Иван Асен II” № 48).

За повече информация и записвания може да посетите сайта на училището: www.bsplovdiv.bg и www.bssofia.bg.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top