fbpx
Начало » България » Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът

Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът

  • bobi
  • 22 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Образованието прави младежите по-добри хора, твърди премиерът

Образованието прави младите хора не само по-конкурентни на пазара на труда, но ги прави и по-добри хора. Затова продължаваме с ударните инвестиции в сектора. Образованието беше приоритет за нас през последните 4 години, ще остане и занапред.

Toва заяви премиерът Бойко Борисов, който посети Обединено училище „Васил Левски“ в гр. Бургас, препратиха думите му, излъчени и във Фейсбук, от Министерския съвет.

В училището през 2019 г. бе завършен нов корпус на училищната сграда и нов физкултурен салон. Средствата от над 2 млн. лв. са осигурени от правителството, Община Бургас и от самото училище.

По думите на образователния министър Красимир Вълчев страната ни е сред малкото, които са приоритизирали образователната система в кампанията по ваксиниране, включвайки учителите в приоритетните групи.

Той акцентира върху постигнатото двойно увеличение на учителските заплати, вследствие на което днес има два пъти повече кандидати за едно учителско място в страната в сравнение е 2017 г.

В над 100 училища ще бъдат изградени и иновативни STEM центрове, за което сме отделили над 20 млн. лв. Не бива да забравяме и осигурените от кабинета близо 12 милиона лева за шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си“, съобщи Вълчев.

В ОУ „Васил Левски“ в гр. Бургас се обучават близо 500 деца. Има и нова професионална паралелка „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за обществено хранене и развлечения“ , в която се обучават 26 осмокласници от гимназиален етап.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top