fbpx
Начало » България » Образованието е много важно, но не е по-важно от здравето

Образованието е много важно, но не е по-важно от здравето

  • bobi
  • 24 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Образованието е много важно, но не е по-важно от здравето

Голямата част от учителите искат дистанционно обучение. Това заяви пред БНТ д-р Юлиян Петров от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

„Въпросът е каква е ситуацията в образователните институции. Ако над 10% от учителите в едно училище отсъстват, няма как да има замествания и работата става много трудна“, разкри експертът.

„Образованието е много важно, но не е по-важно от здравето. За малките деца е по-сложен казуса“, категорична бе Галя Бачева, преподавател.

Учителката предлага учениците от 1 до 4 клас да бъдат разделени на по-малки групи, за да е по-безопасно за децата и преподавателите.

„Маските затрудняват дишането, не може да караме децата да ги носят“, коментира тя.

„Всички трябва да разберем, че ще се наложи да излезем от комфортната си зона. От месеци лекарите не са се прибирали при близките си, няма как другите хора да си мислят, че за тях нищо няма да се промени“, заяви Галя Бачева по повод онлайн обучението и недоволството на част от родителите.

„Няма опасност да се обяви годината за нулева. Дистанционното обучение се провежда все по-ефективно и правилно“, обясни д-р Юлиян Петров.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top