fbpx
Начало » България » Обединеното училище „Христо Ботев“ в Опан ще удължи обучението си до 12 клас

Обединеното училище „Христо Ботев“ в Опан ще удължи обучението си до 12 клас

  • bobi
  • 09 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Обединеното училище „Христо Ботев“ в Опан ще удължи обучението си до 12 клас

Обединеното училище „Христо Ботев“ в изцяло селската община Опан ще удължи обучението си до 12 клас. Това стана ясно след посещение на образователния министър Красимир Вълчев в учебното заведение.

128 ученици от първи до десети клас се обучават в момента в училището. То е единствено в община Опан и се посещава от ученици от 10 населени места. Общината ще изпрати предложение до МОН, за да може септември да започне приемът за 11 и 12 клас, каза за Радио Стара Загора кметът на Опан Генчо Колев.

Министър Вълчев е поел ангажимента да осигури и допълнителни 20 устройства за обучение в електронна среда.

Около 3,5 милиона лева е предвиденият бюджет на Община Опан за тази година. Той предстои да бъде разгледан на предстоящата общинска сесия в сряда. 2 милиона лева са средствата в бюджета на общината, които са осигурени от държавата.

Средствата, предвидени за капиталови разходи са около 450 000 лева, каза още Генчо Колев. На последното си заседание за миналата година Министерски съвет отпусна 900 000 лева за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината.

Проблемите, които отново си поставя за цел да разреши тази година кметът са свързани с пътната инфраструктура, със здравеопазването и с начина на живот на хората в селата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top