fbpx
Начало » България » Няма постъпили заявления от бежанци за обучение в Перник

Няма постъпили заявления от бежанци за обучение в Перник

  • bobi
  • 11 мар. 2022
  •  Коментарите са изключени за Няма постъпили заявления от бежанци за обучение в Перник

Все още не са постъпили заявления от бежанци, които искат да запишат децата си в детска градина или училището в Перник. Това съобщи началникът на РУО Ваня Коконова.

„Направени са четири запитвания, но преди да подадат заявление, родителите трябва да се обърнат към агенцията за бежанци за да получат личен номер за чужденец“, обясни Коконова.

„Обстановката е динамична. Данните, с които областна администрация разполага към момента са за 11 граждани на Украйна, настанени в хотел в Трън и 12 в центъра за настаняване на „Гората.бг” в пернишкия квартал „Изток”, каза областният управител Кирил Стоев:

„Тези, които са настанени в жилища, при физически лица, ние за тях нямаме информация, докато те не се регистрират. Така че това е на този етап”.

От утре в областната администрация ще започнат да постъпват справки за всички регистрирани бежанци на територията на шестте общини в региона. По данни на Областния съвет на БЧК настанени бежанци има и в две семейства в Перник.

Трима перничани предлагат жилища на бягащи от войната хора от Украйна, а лекарка от руски произход, която дълги години живее в Перник, пък е изявила желание да преглежда безплатно пристигащите бежанци.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top