fbpx
Начало » България » Няма Инстаграм филтър на живота ви

Няма Инстаграм филтър на живота ви

  • bobi
  • 13 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Няма Инстаграм филтър на живота ви

Щастлива и успяла. Просто разговаряме. Познаваме се. Стоим в тъмното и обменяме любезности. Накрая ми писва от лицемерие и я питам директно защо избира живота ѝ да е толкова скапан. Хората говорят. По-често във всеки слух има доза истина. Аз вярвам на слуховете за нея, защото съм видял, че слуховете са се оказали верни. Питам я защо избира пътя на нещастието. Пропуквам лицемерието само с две точни думи. Очите се насълзяват и тя потъва в сълзи. Държала го е толкова дълго в себе си, че понякога едно малко камъче преобръща каручката. Знае за какво и говоря – знае колко е тъжна. Знае какъв живот живее. Знае какви грешни избори е направила. Плаче и не спира. Безсилие се нарича това. Безсилие срещу себе си и грешните избори, които съзнателно e взела.

Иначе отстрани е прекрасна. Човек би и завидял на живота. Но това е само на повърхността. Отвътре всичко е счупено. С доста хора е така. Всички показваме това, което искаме да знаят за нас. Всички сме щастливи, успели, влюбени. Ние сме за завиждане. То е и така. Доста хора ни завиждат, но само ние знаем какво изпитания сме имали и продължаваме да имаме.

Не осъждам хората, които показват само щастливата страна на живота си. Все пак животът е някак по-красив и за нас и за останалите, ако се фокусираме върху хубавите неща. Осъждам хората, които се опитват да ни натякват, че са щастливи, когато всъщност отлично знаем колко са нещастни.

Имах една приятелка, която не беше от щастливите хора. Всичките и избори бяха грешни. Проблемът при нея е, че нещастието толкова я беше обладало, че не можеше да излезе от дупката. Но иначе и онлайн и офлайн привидно беше много щастлива. Аз знаех, че е много счупена и тъжна, когато започнеше да си качва снимки колко е щастлива, колко е позитивна и как говореше на хората как трябва да гледат от щастливата страна на монетата. Започнеше ли да говори така, значи е много тъжна.

Имам и друга приятелка, която е най-вероятно най-щастливия човек, който познавам. Нали знаете, от онези хора, които винаги се смеят, заразяват цялата компания с позитивизъм и ти е приятно да сте заедно. Тя също твърди, че щастието сами го избираме, но не ми го навира в очите. Не бърбори постоянно какво е щастието. Тя просто е щастлива и това не може да се скрие. Както и не може да се скрие кога си нещастен.

Няма Инстаграм филтър на живота ви. Винаги си проличава дали сте нещастни или щастливи. Усеща се. Вътрешната енергия, която предаваме на околните, се усеща.

Принципно животът ни учи – важното е да взимаме поука от грешките си. За тези момичета грешките само ги карат да страдат, а не да си вземат урок. Защото уроците трябва да бъдат премисляни. Трябва да седнеш и да признаеш пред себе си, че си сгрешил. Някои хора са толкова горди, че никога не биха си признали, че грешат… Дори пред себе си. Камо ли пред околните. Гордостта понякога ни изяжда. Не можем да я филтрираме. Тя си стои там някъде готова да се вкопчи в нас и да не ни напусне.

В Инстаграм е лесно – правим 100 снимки и 100 опита – избираме един, филтрираме го и магия – всичко е красиво. В животът нямаме възможност за 100 опита. В повечето случаи имаме избор точно на 1 опит. И трябва да е най-доброто от нас. Понякога в добро развитие на ситуациите може да имаме и 2-ра възможност, но никога 3-та. Трудно е да приложим Инстаграм в нашия живот. Аз затова и в Инстаграм съм като в истинския живот – стрелям 1-2 пъти и каквото излезе – това качвам. Понякога премислям възможността, разбира се, тоест я украсявам с фотошоп, но работя само по тази възможност. Така е и в живота. Нашият фотошоп е мисълта. Тя ни дава да помислим и да вземем най-доброто решение.

Затова нека мислим повече. Нека нашият филтър бъде мисълта. Тя никога не греши, ако я тренираме правилно. Но трябват редовни упражнения… А вие колко често я тренирате?

Материал на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top