fbpx
Начало » България » Няма да се измерва температурата на учениците преди училище

Няма да се измерва температурата на учениците преди училище

  • bobi
  • 28 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Няма да се измерва температурата на учениците преди училище

Няма да се измерва температурата на учениците преди да влязат в училище. Всеки ден обаче преди началото на учебния процес ще има беседа, която да припомня основните здравословни навици на поведение. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Венцеслава Генова.  Външни лица няма да се допускат в дворовете на училищата, както по време на учебни занятия, така и през почивните дни. Директорите ще заключват входовете на учебните заведения. Според указания, получени днес в РУО-Варна:

За да се осигури дезинфекция на въздуха в училищните помещения ще се използват бактерицидни лампи от затворен тип, които могат да работят в присъствието на хора, както и системи от пури, които продуцират озон“. В случай на затруднение от страна на директорите е възможно чрез Министерството на образованието да се търсят средства, въпреки че организацията на безопасна среда в училище е ангажимент на всеки директор съгласно делегирания му бюджет.

Вече е известен списъкът със заболявания, които дават възможност на учениците да провеждат неприсъствена форма на обучение за част от учебното време. Възможност за избор дали да преподават дистанционно ще имат и учителите, ако са с хронични заболявания и попадат в рискови групи.

Във Варна и областта няма недостиг на учители, съобщи началникът на РУО Венцеслава Генова. Обявените вакантни места за педагогически специалисти са 90 , което е нормално число за това време от годината, когато директорите окомплектоват екипите си. Свободните бройки са по-малко в сравнение с минали години. За новата учебна година се търсят заместник-директори, психолози, медиатори, педагогически съветници и преподаватели по определени дисциплини.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top