fbpx
Начало » България » НУИ „Панайот Пипков” в Плевен възстанови част от присъствената форма на обучение

НУИ „Панайот Пипков” в Плевен възстанови част от присъствената форма на обучение

  • bobi
  • 20 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за НУИ „Панайот Пипков” в Плевен възстанови част от присъствената форма на обучение

В Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” в Плевен възстановиха част от присъствената форма на обучение. Над 500 са възпитаниците на учебното заведение, обучават се в две направления – музикално и танцово изкуство и изящни изкуства. Върнати са индивидуалните заведения, груповите все още са в неприсъствена форма.

Директорът Румен Тодоров:

Изкуство се прави трудно в електронна среда, онлайн…  Работи се в синхронно обучение, онлайн, използват се аудио- или видеофайлове… Онлайн обучението е и плюс. Овладяването на инструмент, специалност, професия, изисква самоусъвършенстване, детето да се погледне от страни и да види естеството на това, което прави. Учениците ни имат повече време за самоподготовка“.

В училището се спазват всички мерки – дезинфектанти, маски, термокамера на входа следи телесната температура на всеки, който влиза, подадена е поръчка за закупуване на бактерицидни лампи.

НУИ е сред 20-те училища, които са към министъра на културата, те имат своя специфика, което изисква и друго отношение към тях.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top