fbpx
Начало » България » Нови директори в 35 училища в София от наесен

Нови директори в 35 училища в София от наесен

  • bobi
  • 14 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Нови директори в 35 училища в София от наесен

35 училища в София ще бъдат с нови директори от 15 септември. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева. Сред училищата с нов директор наесен ще са 35-то, 20-то, 43-то, 138-мо, 31-во, ПГ по архитектура и геодезия „Христо Ботев“ и др.

Тя обясни, че за поста могат да се кандидатират всички, които имат пет години учителски стаж и са магистри.

На въпрос дали може да бъде премахнато изискването за учителски стаж, за да може повече млади хора да участват в конкурсите, Кастрева отговори, че това е заложено в Наредба 15, както и изискването бъдещите директори да са с придобита образователно-квалификационна степен „магистър“, а не „бакалавър“, както преди.

По нейни думи конкурсите са обявени в две заповеди, като в първата са били 14, които временно са изпълнявали длъжността директор, а във втората – наскоро придобили право на пенсиониране.

Кастрева призна, че има директори, които продължават да работят и след навършване на пенсионна възраст, но подобни случаи са малко и става въпрос за не повече от две години, тъй като миналата година е нямало конкурси.

Тя посочи, че подаването на документи по първите конкурси е приключило и сега комисията работи по тях. Все още текат сроковете по втората заповед, публикувана на 22 юни.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top