fbpx
Начало » България » Нови две сгради са освободени в София – ще се правят детски градини

Нови две сгради са освободени в София – ще се правят детски градини

  • bobi
  • 31 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Нови две сгради са освободени в София – ще се правят детски градини

Две сгради на Министерство на труда и социалната политика в „Младост“ и „Люлин“ ще бъдат освободени и ще бъдат превърнати в детски градини, а на два държавни терена в район „Студентски“ също ще бъдат изградени детски градини. Те ще бъдат предоставени от Министерство на образованието на Столична община.

Решението е на Министерски съвет.

Гласувани са и 50 млн. лв. от държавния бюджет да се предоставят на Столична община целево за изграждане на детски градини и разкриване на нови места за децата.

„Недостигът на места изисква от Столичната община да предприеме спешни мерки за разширяване на съществуващия капацитет на детските заведение и за изграждане на нови такива, въпреки че инвестира целенасочено и последователно в ново строителство и увеличаване на сградния фонд. Причината е продължаващият приток на млади семейства към столицата като броят на децата, чакащи за прием в детските градини, продължава да расте“, пише в решението на МС. Необходимите средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2020 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top