fbpx
Начало » България » Нови видеоуроци преди изпитите за НВО

Нови видеоуроци преди изпитите за НВО

  • bobi
  • 07 юни 2021
  •  Коментарите са изключени за Нови видеоуроци преди изпитите за НВО

Нови видеоуроци по български език и литература и по математика се излъчват в поредицата „На фокус VII клас“ на БНТ в помощ на учениците, които ще се явят на национално външно оценяване. Уроците могат да се гледат по БНТ 2 и БНТ 4 до 15 юни 2021 г. Всички излъчени уроци са достъпни на сайта на телевизията и на YouTube канала на МОН, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство.

През учебните 2019 – 2020 и 2020 – 2021 година Министерството на образованието и науката и БНТ реализираха съвместните образователни програми „С БНТ на училище“, „На фокус VII клас“ и „Матурата на фокус“. Бяха изготвени и заснети видеоуроци, излъчени по БНТ 2 и по БНТ 4. По време на извънредното положение всеки делничен ден, в различни часови пояси, бяха излъчвани видеоуроци, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти.

От март до юни 2020 г. бяха излъчени 517 видеоурока за учениците от I до VII и за учениците от XII клас.

От февруари до юни 2021 г. бяха създадени още 120 видеоурока в поредицата „На фокус VII клас“ , от които 60 урока по български език и литература и 60 – по математика.

За зрелостниците бяха подготвени 60 видеоурока в поредицата „Матурата на фокус“. Уроците от поредицата „Матурата на фокус“ се излъчваха по БНТ от януари до 13 май 2021 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top