fbpx
Начало » България » Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието

Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието

  • bobi
  • 02 авг. 2022
  •  Коментарите са изключени за Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието

Не мога да си представя, че образованието ще бъде обект на политически дискусии, то, заедно с възпитанието, винаги е било обща грижа за обществото. Това заяви служебният министър проф. д-р Сашо Пенов при церемонията по предаване на властта, която се състоя днес в Министерството на образованието и науката. Той се ангажира да продължи изпълнението на приетите стратегии в образованието.

Доскорошният министър Николай Денков връчи на наследника си училищен звънец, като символ на предаването на властта.

Министър Пенов отбеляза, че за него е чест да поеме ресор, за който е убеден, че цялата българска общественост милее.

Към момента мисля, че наследявам министерство, което от няколко години работи по стратегии, които са общоприети, утвърдени от Народното събрание, от Министерския съвет, което е заслуга както на предходните министри, така и на цялата администрация в него, каза той, цитиран от БТА.

Министърът посочи, че оттук-нататък, в рамките на правомощията на служебното правителство, при стриктно спазване на Конституцията и решенията на Конституционния съд във връзка с тези правомощия, ще продължи изпълнението на тези стратегии. По думите му целта е отделният ученик, неговият родител, отделните преподаватели да бъдат доволни и да са убедени, че зад тях стои администрация, която мисли за тях и за управлението на образованието като ресор.

Нашата дейност ще бъде насочена към обезпечаването на започването на учебната година, продължаване на изпълнението на действията, които са предприети в изпълнение на стратегиите и, разбира се, в решаването на други, текущи задачи, свързани най-вече с Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза министърът.

Предшественикът му Николай Денков благодари на всички, които вложиха душа, сърце, ум през тези месеци, за да направят заедно нещо полезно за България.

С част от вас сме се виждали много често, с други – по-рядко, но уверявам ви, в моето сърце вие ще останете опората, на която се крепи българското образование, и това мое усещане ще направя всичко възможно да го предам и на следващия министър, за да знае, че може да разчита на вас, каза още той.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top