fbpx
Начало » България » Нова сграда на детска градина бе открита днес в район „Витоша“

Нова сграда на детска градина бе открита днес в район „Витоша“

  • bobi
  • 29 сеп. 2022
  •  Коментарите са изключени за Нова сграда на детска градина бе открита днес в район „Витоша“

Нова сграда на 116-ата детска градина „Мусала“ за пет групи със 125 деца бе открита днес в район „Витоша“ от кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кмета на район „Витоша“ Теодор Петков. 

Децата на 116-та градина се обучават в три различни сгради, което бяха в много лошо състояние, посочи кметът. Две вече са готови, предстои до края на годината да приключи строителството на третата  сграда на детската градина. В район „Витоша“ предстои до края на годината да започне строителството на още една детска градина,  а в „Манастирски ливади Запад“ –  строеж на училище, информира кметът.

Тя подчерта, че „Витоша“ е един от районите с най-голям недостиг на места в детските градини, затова и тук правим най-големите инвестиции. По думите ѝ е много важно, че кметът на района е достатъчно активен и спазва сроковете, контролира процеса, защото има райони, в които това не се случва и програмата на кмета за строителство на детски градини се забавя.

Преди няколко дни беше открита санирана детска градина във Владая, с което приключихме ремонта на всички стари сгради на детски градини в район „Витоша“. Това е районът, в който предстои само да разширяваме базите и да строим нови градини, каза кметът.

Кметът на „Витоша“ Петков каза, че преди месец започна изграждането на нова ясла в Бояна. Предстои да започне и строителство на детска градина в „Карпузица“ за седем групи. Той каза, че за седем години, откакто е кмет, това е осмата сграда на детска градина, която е открил.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top