fbpx
Начало » България » Нова детска градина отвори врати в Раковски

Нова детска градина отвори врати в Раковски

  • bobi
  • 12 дек. 2023
  •  Коментарите са изключени за Нова детска градина отвори врати в Раковски

Нова детска градина за 120 деца отвори врати в Раковски. Строежът на сградата, отредена за училище, е започнат през 1981 г.

Пет години по-късно е завършена на ниво груб строеж и строителството ѝ спира. Заради повишаващата се раждаемост и недостигът на места в детските заведения решихме сградата да се преустрои в детска градина, която днес носи името „Феникс“, каза при официалното откриване кметът на общината Павел Гуджеров.

Ремонтът на постройката е започнал преди седем месеца, като средствата от 3.5 млн. лева са осигурени от общинския бюджет чрез заем.

Конструкцията е от готови стомано-бетонови елементи. Преустройството ѝ е съобразено с изискванията на действащите нормативни актове. В детската градина ще има и две яслени групи.

Гуджеров съобщи, че в проекта на Държавния бюджет за 2024 г. за Раковски са предвидени средства за първия етап за строеж на спорна зала и 8 млн. лева за пътна инфраструктура.

На откриването на детското заведение присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и народни представители от партията, предава БТА.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top