fbpx
Начало » България » Ники и Ива променят живота на деца с проблеми

Ники и Ива променят живота на деца с проблеми

  • bobi
  • 26 окт. 2018
  •  Коментарите са изключени за Ники и Ива променят живота на деца с проблеми
Една от най-добрите визитни картички на страната ни по света са спортистите. Тези, които с труда и упоритостта си прославят България. Осен тях има и едни други спортисти, които камъче по камъче изграждат основите, на които се крепи здравето подрастващите у нас. С такива двама тенисисти ви срещнахме в предаването „Моята история за доброто“ – Николай Георгиев и Ива Гигова. Те усилено работят с деца с увреждания. Провеждат тренировки, в които социализират и развиват двигателните умения на десетки лишени от пълноценен живот.

За Ники и Ива да промениш живота на дете с увреждане е нещо обикновено. Вероятно така изглежда героизма в очите на героите. Малцина осъзнават, че тези, които наричаме хора с увреждания, не са виновни за своята съдба и вместо, вероятно несъзнателно, да ги наказваме с игнориране, би било добре да им подадем ръка и да поговорим или поиграем с тях. Защото така им помагаме  – както за физическото и психическото развитие, така и за социализацията и комуникативните умения.

Децата се учат от игрите си, които са жизненоважни за физическото и емоционалното развитие. Има деца обаче, които не играят като останалите, не тичат и на скачат като всички. И причината за това е проста – имат физически или психически проблем. Здравната система ги нарича болни, а обществото различни. Ники и Ива са хора, за които тези деца са специални и да работят с тях е удоволствие. Резултатите от тяхната работа се виждат най-ясно от самите родители.

Ники не само помага на децата чрез тениса. Заедно със свой приятел пишат песен, посветена на тях. За видеото към нея казват, че е безплатно, просто защото е безценно. Кадрите са от празненства и тренировки, заснети с мобилен телефон без цветови корекции, прецизен монтаж и излишни ефекти. Спонтанната емоция не може да се режисира, тя просто се случва…

Източник: http://bnr.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top