fbpx
Начало » Бакалавър » Нидерландия, Германия и Великобритания са сред топ дестинациите за следване в чужбина

Нидерландия, Германия и Великобритания са сред топ дестинациите за следване в чужбина

  • bobi
  • 09 окт. 2023
  •  Коментарите са изключени за Нидерландия, Германия и Великобритания са сред топ дестинациите за следване в чужбина

Нидерландия, Германия и Великобритания са сред водещите дестинации за обучение на бургаските ученици след завършване на средното си образование. Това отбелязва Кристина Божилова, която е управител на консултантска агенция за кандидатстване в чужбина:

„Най-търсени специалности са международен бизнес и икономика, медии и комуникации, тези в ITсферата, психологията също набира популярност. В Бургас много често ни питат за арт и дизайн, както и архитектура. Мога да кажа, че сравнително по равно е разпределено търсенето от различните гимназии в града – имаме от Немската гимназия ученици, които искат да запишат специалност с немски език в Австрия и Германия, или пък с английски език в Белгия. Интересът за учене в чужбина е постоянен и дори отчитаме ръст през последната година.“

В Бургас днес се провежда форум, който запознава кандидат-студентите и техните родители с програмите на водещи европейски университети.

Младежите имат интерес към обучение и във Великобритания, макар и след Брекзит, цените там да са се покачили, това отбелязва Ивайло Николчовски – част от българска институция, която работи съвместно с британски университет:

„Там цените не само за обучение са се увеличили, но и за живот. Документацията, която вече е необходима – визите, става доста по-комплексно. По-трудно е вече да се отиде в Англия. Въпреки това, има интерес от страна на българите.“

Форумът “Световно образование” продължава до 17 часа в хотел България.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top