fbpx
Начало » България » Не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

Не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

  • bobi
  • 26 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч

На днешното заседание на Общинския съвет в Ловеч ръководството на общината ще отговаря на питане на общинския съветник Минчо Казанджиев за изплатените средства по проекта за изграждане на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство в ОУ „Проф. Димитър Димов“. Строителните дейности там започнаха още през лятото на 2018 г., но от края на миналата година са замразени, а училището продължава да е строителна площадка.

Проблемът беше поставян три пъти и в Народното събрание, но и до днес не е ясно кога ще бъде завършен ремонтът и как Общината ще възстанови изплатените на фирмата изпълнител до момента близо 800 хиляди лева за несвършена работа и при положение че договорът беше прекратен през юни тази година и беше обявена нова обществена поръчка.

Проектът на община Ловеч за изграждане на спортна зала и рехабилитация и дворното пространство в основно училище „Проф. Димитър Димов“ е на стойност около 1 милион и 370 хиляди лева. Той е част от мащабен проект на общината за образователна инфраструктура за близо 6 милиона лева, като дейностите в останалите обекти отдавна бяха завършени. Почти две години и половина след началото на проекта в училище „Проф. Димитър Димов“, строителните дейности все още не са завършени и не е ясно кога това ще се случи.

„Ние сме обезпокоени от неслучващото се в основно училище „Проф. Димитър Димов“, каза общинският съветник Минчо Казанджиев.

Факти, относно провеждането на обществената поръчка по проекта и реализацията му бяха изнесени от народния представител от „БСП за България“ Милко Недялков в пленарната зала в началото на юли 2020.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top