fbpx
Начало » България » Департамент „право“ отличи студенти, участвали в национални състезания и конкурси в областта на правото през академичната 2018/2019

Департамент „право“ отличи студенти, участвали в национални състезания и конкурси в областта на правото през академичната 2018/2019

  • Елвира Юрукова
  • 07 юни 2019
  •  Коментарите са изключени за Департамент „право“ отличи студенти, участвали в национални състезания и конкурси в областта на правото през академичната 2018/2019

На 4 юни в 210 аудитория „Проф. Константин Кацаров“ на Нов български университет студенти от магистърска програма „Право“ бяха наградени за постигнати успехи в национални състезания и конкурси в областта на правото.

 

Проф. д-р Екатерина Михайлова – ръководител на департамент „Право“, връчи сертификати за успешно представяне на два отбора LOGOS и NEXUM, участвали в Националното състезание за решаване на наказателноправен казус (10-12 май 2019 г.), на студенти от трети курс за отлично представяне на Националното състезание по данъчно право „Game of tax“, организирано от Сдружението за международни състезания по право IMCCA и международната консултантска компания Ernst & Young Bulgaria. Студенти получиха сертификати и за успешно представяне в конкурс за студентско есе, организирано от Фондация „Български институт за правни инициативи“, съвместно с посолството на Кралство Нидерландия.

Ръководителят на департамент „Право“ отбеляза, че тази година участниците от НБУ в националните състезателни форуми за осезаемо повече и не скри надеждата си все повече студенти да участват занапред. Проф. Михайлова подчерта, че състезанията дават възможност на студентите да узнаят силните и слабите си страни.

Официален гост на награждаването беше доц. д-р Васил Гарнизов – член на Настоятелството и на Председателския съвет НБУ. Доцент Гарнизов поздрави студентите по право и добави: „Това са само първите Ви победи, които са по-скоро трамплин за победи както в академични състезания, така и в професионалния Ви живот и общност.

Една част от гаранциите за бъдещите победи са това да запазите постигнатото, да запазите връзката с университета, да запазите връзката с Вашите треньори. И да запазите връзката като наши алумни – нашата връзка с бившите ни студенти, които са се отличили със своите постижения. Тази връзка между наши бивши студенти, преподаватели и настоящи изявени студенти ни дава надежда, че тук се образува една истинска общност.

Университетът е общността, която вие създавате, която вие поддържате и която вие обновявате, към която вие вероятно ще бъдете отворени, когато започнете работа като прокурори, съдии и адвокати. И когато поемете ангажимента да дойдете доброволно да споделите вашия опит с бъдещите наши състезатели. Ако запазите този дух на общност и помнейки този принцип за това, че в сърцевината на всичко е студента, и то активния студент и активния човек, Вашите бъдещи успехи са по-вероятни, отколкото без това.“

 

„Искам да благодаря за това, че уча точно в този университет. Да благодаря на преподавателите си. Защото тук ни учат освен на правото, учат ни и да мислим, да разсъждаваме, на един определен начин да се изразяваме, да виждаме нещата – не само видимото, но и извън това. Сами да предизвикваме себе си, да преодоляваме собствените си граници и да вървим нагоре. За мен е изключително щастие да работя с такива хора – и като юристи, и като преподаватели, и като педагози.“ – това каза студентката Мария Цокева, носител на първо място в Националното състезание по данъчно право, първо място в Националния конкурс за студентски реферати и приз за отлично есе в конкурс за студентско есе, организирано от Фондация „Български институт за правни инициативи“, съвместно с посолството на Кралство Нидерландия.

Думата имаха и преподавателите от треньорския екип на студентите:

Гл. ас. д-р Гинка Симеонова, която е подготвила участниците в Националното състезание по данъчно право, се обърна към студентите и ги призова да бъдат по-смели. „Всички можете и, както е видно в тази зала, явно го можете добре.“

Гл. ас. д-р Ралица Костадинова, треньор на отборите LOGOS и NEXUM, отбеляза:

„Благодаря преди всичко на състезателите за куража. Ние се състезаваме за втора поредна година и доказахме, че сме в тройката на юридическите факултети в България. Отново имахме отбор, който игра на полуфиналите.

Благодаря ви за желанието и усилията, които положихте.“

Специални благодарности екипът на департамент „Право“ отдаде на помощниците: прокурор Теодора Теодорова и прокурор Елица Василева – алумни на програмата по право на НБУ, които споделиха радостта си от това да имат възможността да бъдат отново част от университетския живот.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top