fbpx
Начало » България » Националното състезание по дебати за ученици ще се проведе в София

Националното състезание по дебати за ученици ще се проведе в София

  • bobi
  • 30 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Националното състезание по дебати за ученици ще се проведе в София

Състезателните дебати стават все по-популярни сред младите хора у нас и във все повече български училища вече има клубове по тази интелектуална игра. Затова и тазгодишното Национално състезание по дебати за ученици се очаква с огромен интерес от общността. Надпреварата ще се проведе от 5 до 7 май в София. Организатор на проявата е Асоциация дебати България, с подкрепата на фондация “Америка за България”.

Състезанието ще протече във формат „Световни училища, отбори по трима“. Участниците ще преминат през пет кръга, четвъртфинал, полуфинал и финал.

В рамките на надпреварата те ще дебатират по предварително подготвени и неподготвени (обявени на място) теми. Сред предварително обявените теми за дебатиране са такива, свързани с премахването на държавните политики, които предлагат субсидии, данъчни облекчения или заеми с преференциални условия, обвързани със закупуването на жилище, както и за баланса между опазването на околната среда и развитието на икономиката, както и регулациите, които биха могли да му повлияят. Друга интересна тема за дебат е за това дали трябва в етнически разнообразни държави да се въведе задължение етническото съотношение във всички квартали да е същото като съотношението в държавата.

Темите в състезанията за дебати често са сред най-актуалните и злободневни проблеми в обществото ни и това стимулриа децата да четат и да се информират повече, както и да мислят критично по проблемите. В състезанието ще могат да участват ученици от цялата страна като максималният допустим брой е 48 отбора. Всеки отбор се състои от участници, които са част от едно и също училище, в което има клуб по дебати. Дебатите ще бъдат проведени на български език.

Повече информация за събитието е достъпна тук.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top