fbpx
Начало » България » Научно-практическа конференция, посветена на смесеното обучение, ще събере педагогическия елит на България

Научно-практическа конференция, посветена на смесеното обучение, ще събере педагогическия елит на България

  • Milena Uzunova
  • 18 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Научно-практическа конференция, посветена на смесеното обучение, ще събере педагогическия елит на България

Научно-практическа конференция ще събере експерти и представители на академичната общност, за да дискутират възможностите за прилагане и ползите от смесеното обучение в училище. Форумът е организиран от фондация Джуниър Ачийвмънт България (JA България), СУ „Св. Климент Охридски“ – факултетите по начална и предучилищна педагогика и по класически и нови филологии, и се осъществява с подкрепата на Samsung България.

Конференцията ще се проведе на (20 октомври) на тема „Смесеното обучение в българското училище – модернизиране на образованието чрез технологиите“ и има за цел да популяризира подхода на смесеното обучение (blended learning) – използване на дигитално интерактивно съдържание и високи технологии в обучителния процес. Събитието ще предостави възможност на много доказани специалисти, учители, докторанти и студенти в сферата на педагогиката да споделят своя опит в прилагането на смесено обучение чрез различни онлайн инструменти. Специален акцент на форума ще бъде онлайн платформата www.smartclassroom.bg, създадена от Samsung България и JA България, която има за цел да модернизира и улеснява учебния процес – както за ученици, така и за учители.

Сред темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на предстоящия форум, са предимствата на смесеното обучение, методически аспекти и осигуряване на среда за неговото прилагане, както и добри практики, показващи ползите от смесеното обучение.

Всички експерти и преподаватели, които имат желание да се включат в работата на  конференцията, могат да се регистрират чрез електронния формуляр за регистрация до  30 септември 2017 г.. Очакват ги интересни панелни дискусии, в рамките на които ще бъдат представени докладите по тематичните направления. Материалите от конференцията ще бъдат издадени в специален сборник и ще бъдат публикувани онлайн на http://smartclassroom.bg/ .

За допълнителна информация, моля посетете:

http://www.jabulgaria.org/article/news/vkliuchete_se_v_nauchno_prakticheska_konferenciia_smesenoto_obuchenie_v_balgarskoto_uchilishte__modernizirane_na_obrazovanieto_chrez_tehnologiite

Допълнителна информация

Smart Classroom е безплатна онлайн платформа за смесено обучение, съчетаващо работа в клас и самостоятелни занимания онлайн. Тя е интерактивна и колаборативна работна среда, чиято цел е да модернизира и улесни учебния процес за ученици и учители. Учителите получават възможност да разработват уроци и авторски курсове, организират своите уроци и ресурси, използват онлайн уроците за преподаване, упражнения и тестове, както и да поставят домашна работа и проектни задачи, след което да оценяват и изпращат обратна връзка на учениците. Имат възможност да  работят съвместно с други учители на платформата и споделят публични уроци и курсове с учители и ученици на платформата. За учениците, платформата предлага  бърз и лесен достъп до преподадения материал, допълнителните ресурси, предвидени от учителя, възможност да пишат домашни онлайн и да получава обратна връзка, да работят онлайн по групи върху проекти, интерактивни упражнения и тестове онлайн, да наваксват лесно пропуснатото, ако са отсъствали и други.

Платформата се използва лесно от всеки потребител, тъй като не изисква солидни умения за работа във виртуална среда и е изцяло на български език.

www.smartclassroom.bg

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top