fbpx
Начало » България » НАТФИЗ организира конференция за правилния и въздействащ говор

НАТФИЗ организира конференция за правилния и въздействащ говор

  • bobi
  • 10 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за НАТФИЗ организира конференция за правилния и въздействащ говор

В чест на 70-годишнината от създаването на катедра „Сценична реч“ при Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ ще се проведе конференция на тема „Гласът – средство за въздействие“.

Конференцията ще премине в два модула – теоретичен и практически. В теоретичния могат да се включат институции, организации и медии с изказвания и становища, както иексперти с научни доклади. В практическия модул желаещите за участие могат да заявят работни ателиета.

Гласът е важен не само за актьорите – от екрана или сцената, но и в пебличните комуникации, в политическата сфера, в медиите, а и в междуличностните отношения – обясни в ефира на Радио София гл. ас. д-р Тодор Димитров-Мечкарски, преподавател в катедра „Сценична реч“. Организаторите искат да привлекат с и вконференцията и медии, институции и неправителствени организации. – Нека събитието се превърне в дебат за говоримата ни реч. В училище децата се обучават на писане и разсъждаване, но твърде малко се обръща внимание на говорната култура.

Конференцията ще се проведе на 2 и 3 ноември т.г. Заявки за участие обаче се подават до 20 юли.
НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ предвижда да издаде юбилеен сборник, включващ докладите и изказванията от конференцията и материали от честването на 70-годишнината на катедра „Сценична реч“.

Още за целите и идеите на конференцията чуйте в срещата на Петя Зунгорлиева с Тодор Димитров-Мечкарски.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top