fbpx
Начало » България » Наследниците на BMW: Богатството е бреме

Наследниците на BMW: Богатството е бреме

  • bobi
  • 25 юни 2019
  •  Коментарите са изключени за Наследниците на BMW: Богатството е бреме

Справянето с отговорността и завистта при наследяването на богатство е бреме, според Сузане Клатен и Щефан Кванд – милиардерите, които заедно притежават почти половината от BMW Group.

„Мнозина смятат, че постоянно сме на яхта в Средиземноморието“, разказва Клатен в интервю за германското списание Manager Magazin, дадено заедно с по-малкия ѝ брат и публикувано в четвъртък. „Ролята на пазител на богатството има и лични страни, които не са толкова хубави“, добавя тя.

Клатен, чийто баща Херберт Кванд помогна за спасяването на BMW в края на 50-те години, е вторият най-богат човек в Германия с богатство на стойност 18.6 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index. Освен това тя има дялове в химическата компания Altana и производителя на въглерод SGL Carbon.

Брат ѝ Щефан Кванд, който притежава дялове в логистичната компания Logwin и компанията за хомеопатични лекарства Heel, има нетно богатство от 15.5 млрд. долара.

И двамата са членове на Надзорния съвет на BMW.

„За нас двамата със сигурност не парите са това, което ни стимулира“, казва Кванд. „Преди всичко това е отговорността за осигуряване на работни места в Германия“, добавя той.

Двамата наследници твърдят, че са доволни от ролите си, но първоначално са имали трудности с позициите на високо ниво в младите си години.

Кванд получава за първи път място в Съвета на директорите, когато е 30-годишен. И казва, че може би е трябвало да поработи няколко години като „обикновен“ продуктов мениджър някъде или да учи архитектура. „Позицията ми никога не е била: Сега идвам и показвам на всички как се прави“, казва Куанд, който поставя под въпрос обосновката на данъка върху наследството. „Вместо това имах постоянни съмнения в себе си“, добавя той.

Клатен, която придобива публична известност през 1978 г., когато полицията разкрива заговор за отвличането на нея и майка ѝ Йохана, каза, че преразпределението на богатството не работи и че справедливото общество позволява на хората да търсят възможности според техните способности.

„Нашият потенциал произтича от ролята на наследник и развитието на тази роля. Всеки ден работим усилено по този въпрос“, коментира тя.

Източник: https://www.economic.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top