fbpx
Начало » България » НАП ще обучава младежи как да се предпазят от данъчни измами

НАП ще обучава младежи как да се предпазят от данъчни измами

  • bobi
  • 24 ное. 2017
  •  Коментарите са изключени за НАП ще обучава младежи как да се предпазят от данъчни измами

Експертите на Националната агенция за приходите (НАП) ще обучават млади хора как да се предпазват от данъчни измами и как да подобрят фискалната си грамотност. Инициативата е част от пилотен проект на Европейския съюз за дигитално данъчно образование за млади европейци (TAXEDU).

Програмата се реализира с участието на 16 данъчни администрации от ЕС, включително България.

За целите на проекта е създаден порталът TaxEduна който потребители от цяла Европа могат да видят интерактивни учебни материали, микромодули, свързани с данъчни теми и интерактивна игра, представяща данъчни въпроси по един забавен и привлекателен начин.

Материалите са насочени към три възрастови групи – деца на възраст между 9 и 12 години, тинейджъри на възраст между 13 и 17 и по-големи младежи. Порталът предлага и допълнителни ресурси в помощ на учителите, които искат да въведат темата в учебните си часове. Материалите се предлагат на всички официални езици на ЕС, включително и на български.

Като част от възприетата политика в цяла Европа за необходимостта от данъчно образование за младите, НАП реализира  образователната си програма „Влез в час с данъците“ от 2013 г., припомнят от приходната администрация. В рамките на проекта данъчни лектори водят учебни часове в средните училища в цялата страна, като се срещат с над 25 хил. ученици годишно.

От 2016 г. приходната агенция добави напълно нов компонент към проекта си – онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са достъпни безплатно за всички онлайн потребители на www.vlezvchas.bg.

Източник: www.inevstor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top