fbpx
Начало » България » Напрежение в училище „Христо Ботев“, село Росен, заради уволнена учителка

Напрежение в училище „Христо Ботев“, село Росен, заради уволнена учителка

  • bobi
  • 06 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Напрежение в училище „Христо Ботев“, село Росен, заради уволнена учителка

Напрежение заради уволнена учителка от училище „Христо Ботев“, село Росен, община Созопол.  Младата жената е била назначена като нередовен учител от бившата директорка Стефана Черноглазова. След смяна на ръководството, новата директорка госпожа Антония Лазова я уволнява, защото е нередовен учител, което предизвиква недоволство сред местните хора, роми. Самата жена е от ромски произход, била е ученичка в това училище, в момента следва в бургаския университет „Проф. Асен Златаров“ и  преподава в началния курс.

Всички си искат учителката, заплашват, че няма да пуснат децата. Днес не са ги пуснали  на училище и обвиняват директорката в  расизъм.

На място има представители на Община Созопол и  на Регионалното управлението по образованието, които се опитват да потушат напрежението.

Малко преди 11.00 часа приключи протестът на родителите, които настояват Сияна Иванова да бъде върната на работа.  В подкрепа на своята учителка днес първокласници не влязаха в класните стаи. Родителите се опитаха да влязат в сградата, за да попитат директорката защо  се е наложило освобождаването. До такава среща не се стигна.

Воден бе диалог с представители на созополската община, 300 подписа в подкрепа на учителката са предадени от семействата. Те заявяват, че няма да спрат с протестите.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top