fbpx
Начало » България » Намалява се минималният брой изпитвания за втория срок

Намалява се минималният брой изпитвания за втория срок

  • bobi
  • 13 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Намалява се минималният брой изпитвания за втория срок

С промени в две наредби Министерството на образованието и науката (МОН) намалява минималния задължителен брой текущи изпитвания за втория срок на тази учебна година за формирането на срочна оценка.

Намаляването на изпитвания за втория срок ще стане с промяна на Наредба номер 11, като се вземат предвид и оценките, поставени по време на обучението в електронна среда. Това информира министърът на образованието Красимир Вълчев в писмен отговор на въпрос на депутати от БСП как ще приключи настоящата учебна година. Отговорът носи датата 11 май.

Според сега действащата наредба минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е: 1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично; 2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2.5 – 3.5 учебни часа седмично; 3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично; 4. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули от учебната практика.

„Наредба за изменение и допълнение на Наредба номер 11, която е за оценяване на резултатите от обучението на учениците, нормативно ще уреди намаляването по изключение на минималния задължителен брой текущи изпитвания за втория срок на настоящата учебна година и формирането на срочна оценка, като се вземат предвид и текущите оценки, поставени в процеса на обучението от разстояние в електронна среда“, разяснява Вълчев, без да отбележи с колко се намалява минималният брой изпитвания.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top