fbpx
Начало » България » Намаляват положителните Covid тестове сред учениците и учителите

Намаляват положителните Covid тестове сред учениците и учителите

  • bobi
  • 09 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Намаляват положителните Covid тестове сред учениците и учителите

Намаляване на положителните тестове за коронавирус при ученици, учители и непедагогически персонал през тази седмица в сравнение с дните преди междусрочната ваканция отчитат от Министерството на образованието и науката. В понеделник, когато започна вторият учебен срок след 9 неучебни дни, в клас са се върнали близо 408 хиляди ученици, което е 60 на сто от общия им брой. Останалите учат онлайн.

473 са положителните проби за Covid-19 на ученици през тази седмица при установени 787 положителни теста преди ваканцията. Най-много заразени има при децата от 1 до 4 клас – 304. Положителните проби при гимназистите са 116, а при прогимназистите – 53.

С установен коронавирус тази седмица са 236 преподаватели и 70 непедагогически работници. При тестването на 24 януари техният брой е бил съответно 399 и 164.

Делът на присъственото обучение се запазва на почти същото равнище като през седмицата преди междусрочната ваканция.

На 7 февруари в клас без тестване са влезли близо 7700 ученици, тъй като учат в общини с ниска обща заразяемост.

Други близо 49 хиляди деца и младежи не са били тествани, защото притежават зелен сертификат. Според официалната статистика на Министерството на здравеопазването изцяло ваксинираните гимназисти са 8,8 %. Повишава се делът и на преболедувалите ученици, който вече е почти 17%.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top