fbpx
Начало » България » Представят най-новите виртуални технологии в медицината и образованието

Представят най-новите виртуални технологии в медицината и образованието

  • Елвира Юрукова
  • 08 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Представят най-новите виртуални технологии в медицината и образованието

Световни лидери говорят за реалността от бъдещето

 

През последните години добавената виртуална реалност набира все по-голяма популярност. На 9 ноември в София се организира Форум „Бъдещето на реалността“. Посетителите ще изпробват 30 различни изживявания от добавената виртуална реалност, комбинирани с изкуствен интелект.

„Ако създадем лаборатория в страната, България има шанс да бъде една от водещите страни в света в тези иновативни технологии. Можем да произвеждаме и дистрибутираме в Европа и други страни от света“, заяви съорганизаторът на конференцията „Бъдещето на реалността“ Светлин Нейски.

По негови думи най-иновативното в технологията е, че се среща изкуствен интелект във виртуална среда. Той може да бъде всеки – лидер, психолог, учител.

„Ние учим компютъра да бъде като човешко същество. Той може да общува с даден човек, свободно както ние общуваме. Вярваме, че това е бъдещето в образованието. Изкуственият интелект може да бъде в ролята на учител или терапевт, който да общува с нас“, обясни собственичката на иновационния фонд обясни Яо Хуанг.

По нейни думи ще може да се прави ясна разлика между истинската и виртуалната реалност. Доказано е, че ако човек придобива знания по този иновативен начин, той ще си спомня 80% повече от това, което би научил по традиционния начин, каза още Хуанг. Изкуственият интелект е създаден специално за преподавателски цели.

„Прекарахме 3 години в обучението на изкуствения интелект. В момента имаме платформа, която да го обучи само за 1 месец. Данните отиват в Интернет“, добави Хуанг.

Вижте повече по темата във видеото.

Източник: nova.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top