fbpx
Начало » България » Най-младият директор на училище е само на 28 години

Най-младият директор на училище е само на 28 години

  • bobi
  • 15 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Най-младият директор на училище е само на 28 години

28-годишният учител по испански език Александър Лазаров е най-младият директор на учебно заведение в София. Той ръководи колектив от повече от 70 учители в столичното 127. СУ „Иван Николаевич Денкоглу“.

„Това е огромно предизвикателство. Изисква се отговорност, принципност, изисква се целенасоченост, организационни умения. Трябва да спечелиш доверението на учителите и учениците и да им даваш личен пример. Когато им даваш личен пример, ти ги печелиш“, обяснява той пред бТВ.

Като преподавател по испански език, учителят смята, че дистанционното обучение през последните две години е оказало голямо влияние върху навиците на учениците.

„Един език много трудно се преподава дистанционно, защото се упражняват и начини на говорене. Ние усвоихме технологията, децата също, но няма как да контролираме това, което се случва отсреща. Един език се учи с постоянство и когато го няма, губят връзката и нишката, особено от разстояние. Децата вече не могат да се концентрират, нямат търпение за нищо“, каза Лазаров.

Той смята, че директорът ще новата учебна година отново ще бъде предизвикателство както за директорите, така и за педагогическия персонал и родителите.

„Директорът няма еднолично да взема решението за преминаване към дистанционно обучение – или ще имаме предписание на здравен орган, или то ще бъде гласувано на педагогически съвет. Учителите се страхуват, но ще присъстват, ще си взимат часовете въпреки страха. Децата ще се тестват, ако родителите желаят, като 90% от родителската общност трябва да са дали съгласие“, обясни още Лазаров.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top