fbpx
Начало » България » Най-младият български член на Менса ще получи награда в Стара Загора

Най-младият български член на Менса ще получи награда в Стара Загора

  • bobi
  • 19 дек. 2022
  •  Коментарите са изключени за Най-младият български член на Менса ще получи награда в Стара Загора

Най-младият българин, заслужил членство в Менса – най-старата и най-масовата международна организация на хора с висок коефициент на интелигентност, Сава Деянов Троански ще получи шампионска купа, два златни медала и репликата на уникалното произведение на тракийското изкуство –  бронзов шлем-маска. Това ще се случи  на церемонията по връчване на наградите на събитието „Стара Загора търси математически таланти“ 2022 г. Математическият гений е ученик от Трето основно училище „Иван Батакчийски“, гр. Пазарджик. Събитието за награждаването на младите надежди в науката ще се проведе на 17 декември, събота, от 12.00ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Организатори са „Съвет на мъдреците“ при ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, фондация „Миню Балкански“, със съдействието на община Стара Загора и фондация „Математика без граници“.

На церемонията в събота ще бъдат наградени и учителите, които са участвали в подготовката на златните медалисти по математика от региона, разказа за Радио Стара Загора учителят по математика Любомир Любенов.

От 1 до 11 декември старозагорската IT гимназия, носеща името на световноизвестния българин проф. Минко Балкански, бе арена на математически състезания.

По време на церемонията, шампионът от Азия оупън по математика през 2017 г.  Теодор Танков ще награди старозагорските медалисти от тазгодишното издание на математическия шампионат.

Радослав Светославов Балкански, ППМГ, гр. Стара Загора – златен медал

Иван Диянов Канев, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ – поощрение

Алекс Николаев Бинев, 2 ОУ , гр. Стара Загора – поощрение

Любен Любенов Карбанов, ППМГ, гр. Стара Загора – бронзов медал

Йоан Николаев Михайлов, ППМГ, гр. Стара Загора – бронзов медал

Павел Ладислав Хероуд, 2 ОУ , гр. Стара Загора – сребърен медал

Ния Минкова Казакова, ППМГ, гр. Стара Загора – сребърен медал

Имената на шампионите, медалистите и учителите на златните медалисти може да видите тук: https://www.pgknma.com/aktualno/news/sava-troanski-she-uchastva-v-ceremoniyata-po-vrchvane-na-nagradite-na-sbitieto-stara-zagora

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top