fbpx
Начало » Бакалавър » Най-желаните специалности в СУ са: „Психология“, „Софтуерно инженерство“ и „Право“

Най-желаните специалности в СУ са: „Психология“, „Софтуерно инженерство“ и „Право“

  • bobi
  • 30 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Най-желаните специалности в СУ са: „Психология“, „Софтуерно инженерство“ и „Право“

940 кандидат-студенти хванаха последния влак за Алма Матер. От изчакващите 699 по-добро класиране след първите два етапа 207 души са класирани в по-желани специалности, а 492 са останали на същите позиции. На третия етап са класирани нови 251 кандидати. Модерните специалности като „Арабистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“ са запълнени на първо и второ класиране в Софийския университет. В същия факултет обаче все още има свободни места в мечтаната навремето специалност „Класическа филология“, тъй като не е включена в списъка на запълнените.

Няма свободни места и в „Психология“, „Публична администрация“, „Публични информационни системи“, „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Компютърно инженерство“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“, става ясно от съобщението на най-старото учебно заведение у нас.

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в СУ „Св. Климент Охридски“ за учебната 2019/2020 г. беше обявен вчера. В него участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено от 24 до 26 юли 2019 г. включително.

7148 са кандидатите, подали документи за прием в Алма матер. За втора година на първо място сред най-желаните специалности е „Психология“. „Софтуерно инженерство“ се нарежда на второ място, а третото място заема специалността „Право“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

Резултатите от третото класиране са окончателни. 3906 новоприети студенти са се записали след първото и второто класиране. 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади, съобщават още от Софийския университет.

Източник: www.monitor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top